9 september RUN Winschoten - Als kanker je raakt 9 september RUN Winschoten - Als kanker je raakt
9 september is het zo ver !!!
RUN Winschoten voor stichting Als kanker je raakt

In 2011, 2012 en 2013 heeft een groep hardlopers vanuit verschillende kerken uit de regio de RUN van Winschoten gelopen. De hardlopers hebben toen met de estafetteloop van 10 x 10 km meegedaan. Dat betekent dat er 10 lopers 10 kilometer hardlopen. Naast dat het een gezellige en sportieve dag was, hebben ze voor verschillende goede doelen gelopen.
Als regioteam Noord van stichting Als kanker je raakt, willen we graag meer naamsbekendheid en daardoor hopelijk meer donaties verkrijgen. Voor de landelijke activiteiten en ook de plek in de regio voor mensen die geraakt zijn door kanker.
Daarom lijkt het ons mooi om met een team of teams mee te doen aan de Run van Winschoten (meer informatie www.runwinschoten.nl)
Deze vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 september.

Waarom deze stichting?
Eerst wil Jacob Lohof, lid van Regioteam Noord van stichting Als kanker je raakt vertellen waarom we voor deze stichting willen lopen.
In januari 2018 kreeg hij de diagnose wekedelenkanker, stadium 4. Na vele bestralingen en een operatie kon de tumor verwijderd worden. Nog altijd is er kans op het terugkomen van de kanker. De gevolgen van de kanker en de behandelingen ervaart hij nog steeds. Hij kan niet meer werkzaam zijn in het arbeidsproces. Tijdens zijn verwerking van dit alles, kwam hij in aanraking met de stichting Als kanker je raakt en heeft veel aan deze stichting gehad.

De stichting Als kanker je raakt, is 11 jaar geleden opgericht door onder andere Ds. Arie van der Veer. Ook hij kreeg te maken met kanker. Het motto van de stichting is: wat doet kanker met jezelf (en met je geloof). Het is een christelijke stichting, maar zeker niet alleen voor christenen bedoeld. Vandaar dat ‘en met je geloof’ tussen haakjes staat.

De stichting is er voor mensen die kanker hebben (gehad), maar ook voor naasten en nabestaanden. Het is een plek van erkenning, herkenning, ondersteuning en ontmoeting.
Ontmoeting door middel van ontmoetingsdagen met lezingen en workshops. Alles in een ontspannen sfeer met een lach en soms een traan. Zo zal er op 27 januari 2024 een ontmoetingsdag plaatsvinden in Veendam. Voor alle activiteiten, ondersteuning, lotgenotencontact en meer verwijs ik u graag naar de website www.alskankerjeraakt.nl.

 
Regioteam Noord hoopt een plek te zijn voor mensen uit de regio op diverse manieren, zoals er nu al activiteiten plaatsvinden in samenwerking met inloophuizen in Friesland. In de toekomst zouden we graag nog meer samen willen werken met kerken, verenigingen etc. Kortom: om dit allemaal te verwezenlijken hebben we dus hardlopers nodig!! Daarnaast mensen die willen helpen, zodat dit een onvergetelijke dag wordt voor iedereen!
We vragen van de hardlopers 25 euro inschrijfgeld. Dit bedrag is voor de inschrijving, organisatie van de RUN en verzorging. Opgeven kan via het mailadres regionoord@alskankerjeraakt.nl. We hebben hulp op verschillende manieren nodig: verzorging, kraam bemannen van de stichting, ondersteunen met organisatie en andere werkzaamheden.
Daarnaast willen we graag donaties ophalen voor de stichting. U kunt alvast doneren via de volgende link: https://www.alskankerjeraakt.nl/donations/run-winschoten/

Voor opgave als hardloper, vrijwilliger en voor meer informatie kunt u mailen naar
regionoord@alskankerjeraakt.nl , ovv RUN Winschoten.

We hopen op een gezellige, sportieve dag met veel (loop)plezier!! Toeschouwers en aanmoedigers zijn uiteraard die dag ook onmisbaar en meer dan welkom!

Regioteam Noord van stichting Als kanker je raakt

 
terug